چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت و کم کیفیت
چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت و کم کیفیت به ماندگاری چاپ، قیمت، میزان حساسیت ریبون به دما و حرارت، ضخامت جوهر، جنس کارت یا لیبل، سایز ریبون، پوشش، جنس پلیمریزاسیون و … مربوط است. در واقع ریبون ورقه ای پلاستیکی آغشته به جوهر است که این ورقه به دور چوبی پیچیده شده است. این نوار با ایجاد حرارت از سمت دستگاه لیبل پرینتر قادر به انجام عملیات چاپ بر روی انواع لیبل است بنابراین باید متناسب با لیبل مورد نیاز خود، ریبون مربوطه را انتخاب نمایید. انتخاب ریبون با کیفیت امری ضروری برای چاپ است زیرا چنانچه ریبون بی کیفیت باشد و یا از کیفیت کمی برخوردار باشد، مورد وارد شدن صدمه به هد پرینتر خواهد شد. مقاله چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت و کم کیفیت کمک بزرگی در انتخاب به شما خواهد کرد.
چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت
برای بررسی چگونگی تشخیص ریبون باکیفت باید در ابتدا میزان حساسیت ریبون به دما و حرارت، ضخامت جوهر، جنس لیبل مورد نظر، و جنس لایه پلیمریزاسیون (PE) را بسنجید.
در جهت چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت و کم کیفیت بهتر است تا ریبون را در مقابل نور بگیرید تا ضخامت جوهر آن تا حدودی دیده شود. هرچه ضخامت جوهر بیشتر باشد، ریبون از کیفیت بالاتری برخوردار است. برای وارسی میزان حساسیت ریبون به دما نمی توان هیچ عملی انجام داد.
ماندگاری چاپ و همچنین مقاومت در برابر عواملی محیطی به نوع ریبون باز می گردد که لازم می دانیم تا در ادامه به بررسی این مورد بپردازیم.
انواع ریبون موجود در بازار
ریبون وکس: ارزانترین ریبون موجود در بازار را ریبون وکس (wax ribbon) می نامند. ولی چرا؟ این ریبون ماندگاری چاپ پایین و در برابر گرما، سرما، رطوبت، نور خورشید، آب، مواد شوینده و… به خوبی مقاوم نیست. سرعت چاپ این ریبون بالاست و با انواع دستگاه های لیبل پرینتر سازگار است.
مناسب ترین لیبل برای چاپ با استفاده از این ریبون، لیبل کاغذیست که کیفیت چاپ خوبی را نمایش می دهد. بهترین محیط ممکن برای استفاده از این ریبون، محیط های بسته و به دور از نور خورشید، حرارت، دما و… خواهد بود. می توانید از این محصول برای انواع مصارف آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، پوشاک، بسته بندی و … استفاده نمایید.
ریبون وکس رزین: مواد تشکیل دهنده این ریبون وکس و رزین است به همین جهت از نظر کیفیت می توان ریبون وکس رزین ( Ribbon wax resin ) را بالاتر از ریبون وکس و پایین تر از ریبون رزین نامگذاری کرد. سرعت و ماندگاری چاپ در این ریبون نسبت به مدل قبل بالاست و می توان گفت تصویر و متن با وضوح بالایی چاپ می شود. بهترین برچسب برای چاپ نیز لیبل پی وی سی، لیبل متال و برچسب کاغذی است که البته کیفیت و مقاومت در هر کدام از این برچسب ها متفاوت است.
همانطور که بیان شد، دوام این ریبون بالاست به همین خاطر در برابر گرما، سرما، رطوبت و … مقاومت خوبی دارد. تنوع این ریبون در رنگ بندی مشکی، زرد، سبز، قرمز و آبی موجب شده تا این گروه از ریبونها را از پرفروش ترین اقلام معرفی نمود.
ریبون رزین: اگر می خواهید با استفاده از ریبون رزین عملیات چاپ را انجم دهید بهتر است که از لیبل پی وی سی،برچسب متال و لیبل اموال استفاده نمایید. مواد این ریبون را رزین تشکیل می دهد به همین جهت می توان مقاومت را برای آن بالا و ماندگاری چاپ عالی را در نظر گرفت. رزین دارای نقطه ذوب بسیار بالایی ست، به همین جهت سرعت چاپ پذیری با استفاده از آن پایین است و برای انجام چاپ نیاز به حرارت بیشتری دارید که این کار موجب می شود تا به دستگاه پرینتر فشار زیادی وارد شود. Ribbon resin در برابر آب، مواد شوینده، حلال ها، سرما، گرما، نور خورشید و … به خوبی از خود مقاومت نشان می دهد به همین دلیل می توانید با خیال راحت برای مصارف طولانی مدت از آن استفاده نمایید.
ریبون سوپر رزین: با کیفیت ترین، مقاوم ترین و گران ترین ریبون موجود در بازار، ریبون سوپر رزین Super Resin Ribbon است. رزین بکار رفته در ساخت آن بسیار زیاد است لذا می توان این گروه از ریبون ها را به عنوان پرچم دار خانواده رزین نام گذاری نمود.
عملیات چاپ با استفاده از آن، نیاز به حرارت بسیار زیادی از سمت دستگاه بارکد زن دارد که همین امر موجب وارد شدن فشار زیادی به دستگاه می گردد. استقامت این محصول را می توان به حدی بالا ذکر کرد که تقریباً هیچ شرایط آب و هوایی، مواد شوینده، ساییدگی، خراش، دمای محیطی منفی 40 تا مثبت 150 درجه سانتی گراد و … موجب از بین رفتن چاپ نمی شود و ماندگاری چاپ آن نیز به حدی بالاست که می توان برای سالهای طولانی از آن استفاده نمود.
این ریبون ممتاز مناسب برای استفاده در صنایعی اعم از شیمیایی، خودروسازی، پزشکی و … است که می توان با استفاده از لیبل پی وی سی و لیبل اموال عملیات چاپ را با وضوح و شفافیت بالایی به دنبال داشت.
ریبون ها دارای دو نوع پوشش می باشند:
ریبون ها را دو نوع پوشش داخلی و خارجی تشکیل می دهد. برای تشخیص پوشش کافیست تا یک تکه نوار چسب را بر روی لایه اصلی بیرونی بچسبانید و سپس بعد از چند ثانیه آن را جدا سازید. در صورت به جا ماندن علامت جوهر بر روی نوار چسب، نشان می دهد که باید از پوشش خارجی در پرینتر اسفاده نمایید و نبودن جوهر نیز نشان دهنده ی این است که ریبون چاپگر شما پوشش داخلی دارد.
ریبون ها را ساختاری به نام لایه محافظ، لایه PET، لایه آزاد و لایه جوهر می سازد. لایه محافظ در جهت کاهش مشکلات الکتروسیته است. لایه PET نیز برای انتقال حرارت از هد به جوهر را برعهده دارد تا با ذوب شدن لایه جوهر، عملیات چاپ انجام شود. لایه آزاد نیز این قابلیت را فراهم می آورد تا جوهر در حرارت پایین نیز جدا شود.
تمامی مطالب در بالا گفته شد، از تعریف انواع ریبون گرفته تا چگونگی تشخیص ریبون با کیفیت و کم کیفیت. بنا به توضیحات داده شده در بالا می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید که برای گزینه ی مناسب تر به شما پیشنهاد می کنیم تا با استفاده از فروشگاه لیبل لند این کار را انجام دهید. چرا که این مجموعه آماده ی ارائه مشاوره رایگان به کاربران خود است تا بتوانند بهترین مورد پیشنهادی را داشته باشند و از کیفیت چاپ بی نظیری برخوردار شوند. برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.